Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Andronic: Plahotniuc trebuie lăsat să-și demonstreze capacitățile

2 mai. 2019,, 11:12   Politică
4596 8

Fostul deputat și vicepreședinte al Parlamentului în anii 1990, Nicolae Andronic, este de părere că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, își poate demonstra capacitățile reale doar din postura de prim-ministru.

Declarația a fost făcută într-un interviu pentru Europa Liberă.

„Ca să vedem cum va fi Republica Moldova fără Plahotniuc, el trebuie numit prim-ministru. El trebuie să-și demonstreze plenipotențiar capacitățile ori să le demonstreze, ori să plece. Omului trebuie să-i fie dată ocazia să-și arate capacitățile, poate și bune, manageriale, ca să aflăm care este interesul național pînă la urmă. Este mașină de vot în Parlament – nu vă place, votați sau dacă vă temeți că o să vă cumpere, o să vă facă dosare, nu faceți acțiuni care să aducă după sine dosare penale, nu primiți bani și atunci o să demonstrați că sînteți politicieni noi”, a punctat Andronic.

Fostul deputat mai spune că șantajarea adversarilor politici nu ar fi posibilă dacă cei care intră în politică nu ar avea probleme cu legea.

”Dar ei de ce se bagă în politică, dacă-s șantajabili? Cît o să mai dureze: „of-of-of, că el o să ne șantajeze”? Nu faceți nebunii și atunci n-o să vă șantajeze! Că dacă Filat voia să lupte cu Plahotniuc, care venise de-acum în politică pînă la Filat cu surse, cu bani, pe care i-a făcut mai înainte, Filat trebuia să-și coase buzunarele și să lupte cu Plahotniuc, dar nu poți concomitent și să furi, și să lupți cu Plahotniuc, că numaidecît de prinde”, a adăugat el.


Totodată, fostul deputat a subliniat că după alegerile parlamentare se întîmplă un lucru anormal cînd toți așteaptă ceva.

”Adică, pe de o parte, în startul campaniei electorale și-au asumat niște obligațiuni, și-au expus supărările și acum primul care suferă este populația, este economia țării și lucrurile bune în țară din cauza faptului că cineva mimează formarea unui Guvern sau nu știe deloc ce înseamnă politica și încearcă marea cu degetul, ca pur și simplu să meargă la alegător și să-i spună că „iată, eu mi-am onorat promisiunile” ”, a conchis Nicolae Andronic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?