Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Andronachi şi Nichiforciuc aderă la PSRM? Răspunsul lui Dodon

21 aug. 2020,, 11:00   Politică
3953 2

Fracțiunea socialiștilor se poate mări ca număr numai prin cale naturală, nu va accepta deputați din alte fracțiuni. Este declarația șefului statului, Igor Dodon, și a fost făcută în contextul plecării deputaților Vladimir Andronachi şi Eugeniu Nichiforciuc de la PDM.

„Noi am venit cu 35 de deputați, au fost două circumscripții, în Transnstria și Hîncești, avem plus 2 deputați - total 37. Noi nu vom accepta deputați din alte fracțiuni să treacă în PSRM, chiar dacă sînt doritori. Eu sînt categoric împotrivă. Nu vreau să procedăm cum a procedat Plahotniuc - a venit cu 17 sau 19 deputați în Parlament și apoi a avut peste 40. Eu acest lucru nu-l voi accepta”, a declarat Dodon.

Președintele țării îi sfătuie pe deputații, care aleg să părăsească unele fracțiuni, să rămînă independenți sau să se ducă în altă parte, nu și la PSRM.

„La socialiști, categoric nu. De ce au plecat și cum (n.r. - Nichiforciuc și Andronachi) - este treaba internă a PDM, eu nu mă implic în acest lucru. Am văzut declarațiile acestor deputați, care au anunțat că ei susțin în continuare guvernul Chicu și majoritatea parlamentară. Asta înseamnă că încă avem susținere din partea a 51 de deputați. Dacă nu va fi această susținere, atunci nu au decît, alții 51, să înainteze o moțiune de cenzură, să voteze demisia guvernului și să-și asume criza politică în această situație dificilă. Noi suntem gata pentru orice scenariu. Așa că, doamna Maia Sandu, alăturați-vă lui Candu, lui Șor și dacă doriți încercați să dați guvernul jos. Dar sarcina mea de președinte și a colegilor de guvern este să asigurăm stabilitatea și să menținem situația într-o perioadă foarte dificilă”, a adăugat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?