X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Andrian Candu: prioritatea numărul unu este educația și capitalul uman (FOTO)

7 mai. 2018,, 16:31   Politică
4971 6

Prioritatea numărul unu în strategia de dezvoltare a țării pentru următoarea perioadă este educația și capitalul uman.

Nu vom reuși să înregistrăm progres, dacă nu vom concentra resursele pe acest segment, a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu, la întîlnirea cu studenții de la Universitatea de Stat ”Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul.

Tinerii din Cahul s-au arătat interesați de oportunitățile existente pentru lansarea și dezvoltarea afacerilor. Președintele Parlamentului, a vorbit despre cele 21 de programe de suport pentru business, precum și reformele legate de simplificarea procedurilor înregistrare a afacerilor, raportare, etc. Totodată, Andrian Candu a specificat că ”nici un guvern nu va reuși fără sprijinul oamenilor și al tinerilor”.

De asemenea, tinerii au fost interesați de proiecte legate de energia regenerabilă, precum și proiectele sociale cum este Prima Casă, tichetele de masă sau Arena Chișinău. Toate aceste inițiative realizate de guvernare sînt parte a unei strategii pentru ca tinerii să muncească acasă și să beneficieze de o bună calitate a vieții.

Amintim că Andrian Candu a inițiat anul trecut o serie de lecții publice despre economie, democrație, stat de drept, integrare europeană și reforme, la Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică, Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălți și Universitatea Liberă Internațională din Moldova .

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?