COVID-19 în MOLDOVA

Andrei Timotin și Ilan Șor sînt figuranții unui dosar penal răsunător în Rusia

Andrei Timotin și Ilan Șor sînt figuranții unui dosar penal răsunător în Rusia

Prietenul apropiat al lui Vladimir Plahotniuc, Andrei Timotin, și fostul primar de Orhei, fostul șef al Băncii de Economii, omul de afaceri cu o reputație dubioasă Ilan Șor sînt figuranții unei cauze penale răsunătoare în Rusia, cu privire la spălare de bani, relatează Noi.md.

Despre acest lucru au scris autorii canalului-telegram ВЧК-ОГПУ, menționînd că Departamentul de Anchetă a ministerului rus de Interne a prezentat noi acuzații în cadrul dosarului privind cel mai mare canal de spălare de bani, și acest lucru a fost posibil după verificarea dovezilor bancherului Oleg Kuzmin, care a încheiat un contract cu ancheta.

În special, el a spus că participanții la Laundromat au fost personaje foarte vizibile în Moldova - Andrei Timotin și Ilan Șor.


Andrei Timotin este un prieten apropiat al lui Vlad Plahotniuc. El locuiește în Ucraina, asigură rezervele financiare ale fostului lider al Partidului Democrat din Moldova. După cum se menționează, Timotin, precum și Ilan Șor ar putea fi acuzați în absență, după care vor fi dați în căutare. Kuzmin a depus mărturie și împotriva politicianului moldovean Renato Usatîi.

Potrivit lui Kuzmin, Usatîi "a atras în calitate de clienți ai comunității criminale un grup de companii care au îndeplinit ordinele de stat ale SA "РЖД" și au scos bani din țară prin banca "Baltika"," Invest Bank" și alte organizații de creditare. Usatîi a fost deja dat în căutare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load