Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Andrei Spînu: Avem nevoie de un audit care să confirme datoria invocată de Rusia

25 oct. 2021,, 22:45   Politică
2637 0

Viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că Republica Moldova nu poate recunoaşte datoriile faţă de Gazprom fără efectuarea unui audit la compania Moldovagaz.

Potrivit agenţiei Infotag, declaraţia a fost făcută luni, 25 octombrie, la o conferinţă de presă, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

El a confirmat că Gazprom s-a oferit să furnizeze gaze la un preţ de piaţă, care va fi aprobat lunar, cu o reducere de 25%, dar cu anumite condiţii.

Viceprim-ministrul a recunoscut că este vorba despre rambursarea "datoriei istorice". El nu a numit cuantumul datoriei, dar, potrivit diverselor estimări citate de reprezentanţii Gazprom, aceasta variază de la 500 pînă la 720 de milioane de dolari.

"Această datorie istorică datează din anul 1994. sîntem pregătiţi să discutăm aceste aspecte, dar ne putem asuma careva obligaţiuni doar după efectuarea unui audit amănunţit în compania Moldovagaz pentru a afla provenienţa acestor datorii", a subliniat Spînu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?