AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 466 469  Au ieșit 381 000​  Au rămas 85 469     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 909
Criza energetică stiri: 730

Andrei Spînu: Avem nevoie de un audit care să confirme datoria invocată de Rusia

25 oct. 2021,, 22:45   Politică
2080 0

Viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că Republica Moldova nu poate recunoaşte datoriile faţă de Gazprom fără efectuarea unui audit la compania Moldovagaz.

Potrivit agenţiei Infotag, declaraţia a fost făcută luni, 25 octombrie, la o conferinţă de presă, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

El a confirmat că Gazprom s-a oferit să furnizeze gaze la un preţ de piaţă, care va fi aprobat lunar, cu o reducere de 25%, dar cu anumite condiţii.

Viceprim-ministrul a recunoscut că este vorba despre rambursarea "datoriei istorice". El nu a numit cuantumul datoriei, dar, potrivit diverselor estimări citate de reprezentanţii Gazprom, aceasta variază de la 500 pînă la 720 de milioane de dolari.

"Această datorie istorică datează din anul 1994. sîntem pregătiţi să discutăm aceste aspecte, dar ne putem asuma careva obligaţiuni doar după efectuarea unui audit amănunţit în compania Moldovagaz pentru a afla provenienţa acestor datorii", a subliniat Spînu.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав