X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Andrei Năstase propune instituirea Consiliului de Reformă pentru eficientizarea guvernării

3 ian. 2022,, 09:00   Politică
5057 3

Andrei Năstase, președintele fondator al Platformei Demnitate și Adevăr (DA), în cadrul unui interviu, a fost întrebat „Ce intenționați să faceți în continuare? Să fiți în opoziție, să pledați pentru alegeri anticipate?”, transmite Noi.md cu referire la Tribuna.

„Nu cred că e cazul să vorbim acum de anticipate. Și nici statul gratuit în opoziție nu este o soluție viabilă pentru Platforma DA. Noi credem că putem oferi soluții și, repet, nu am venit în politică de dragul acesteia, ci pentru că fiind cetățeni activi, am decis să scoatem țara din captivitatea oligarhică, să resetăm valorile și să facilităm accesul la bunăstare și dreptate pentru familiile noastre, pentru societate în general. O soluție ar fi crearea unui Consiliu de Reformă Națională, care ar trebui să ajute Guvernul. Nu, nu să-i fie apendice, ci să ofere soluții transparente, în baza unei comunicări veritabile, ample, cu societatea. Președintele Republicii și PAS au la dispoziție tot arsenalul pentru constituirea unui astfel de Consiliu în care să lucreze oameni competenți din toate domeniile. Să ofere expertiză”, a declarat politicianul.

Andrei Năstase a spus în context că „și guvernarea ar trebui să stopeze neîntîrziat acest trend absolut nefericit de a majora salariile proprii la președinție, parlament, dar și al judecătorilor etc., să nu plafoneze salariile nesimțite ale clientelei sale politice”.

„Avem nevoie de un astfel de organism dacă se dorește consolidarea societății și crearea strategiilor prin care să refacem încrederea oamenilor în conceptul pro-european. Și aici nu este vorba de PAS sau de Platforma DA, ci de o stare de spirit care se poate compromite ireversibil, dacă puterea va persista în greșeli și experimente păguboase. Există și alte soluții, dar pentru asta e nevoie ca cei de la guvernare să lase orgoliile și să aplece urechea spre noi, cei fără de care ar fi rămas în anonimat”, a subliniat fostul ministru.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?