Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Andrei Năstase: Cît caracter, atîta țară!”

9 iul. 2020,, 14:30   Politică
3586 1

Curtea Constituțională s-a pronunțat cu privire la posibilitatea contestării în fața instanțelor de drept comun a hotărîrilor Curții adoptate în vederea exercitării competențelor constituționale.

La originea cauzei se află inclusiv sesizarea depusă de deputatul Dinu Plîngău (sesizarea nr. 102b/2020), care a solicitat Curții să ofere interpretarea articolelor 134 alin. (1) și (2), 136 alin. (3), 140 alin. (2) din Constituție privind (1) aplicabilitatea caracterului definitiv și nesusceptibil de vreo cale de atac al hotărîrilor Curții Constituționale, prevăzut de articolul 140 alin. (2) din Constituție asupra tuturor hotărîrilor pronunțate de către Curte în exercitarea competențelor sale prevăzute de Constituție și (2) supunerea unor căi de atac a Hotărîrilor Curții Constituționale cu privire la alegerea și/sau destituirea din funcție a Președintelui Curții Constituționale.

Curtea a reținut că orice act al Curții Constituționale (hotărîre, aviz, decizie), pronunțat în legătură cu exercitarea unei competențe prevăzute expres în Constituție, se bucură de caracterul definitiv și inatacabil, prescris de articolul 140 alin. (2) din Constituție. De asemenea Curtea a conchis că hotărîrile Curții Constituționale privind alegerea și destituirea din funcție a Președintelui Curții Constituționale sînt definitive și nu pot fi supuse niciunei căi de atac.

În acest context, Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a scris pe pagina sa: „ Mulțumesc, Dinu. Felicitări pentru calitatea muncii tale din parlament și la Curtea Constituțională. Ultimele decizii ale Curții, inclusiv cea de azi, vine să valideze o dată în plus un profesionist și caracter. Să nu uităm, cît caracter, atîta țară!”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?