X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Andrei Baciurin, bănuit că urma să organizeze dezordini în timpul protestelor PP „ȘOR”, rămîne în arest

6 iun. 2023,, 11:05   Politică
2838 0

Andrei Baciurin, tînărul bănuit că urma să declanșeze dezordini în timpul acțiunilor de protest ale Partidului „ȘOR”, rămîne în arest în penitenciar.

Șase indivizi vizați în dosarul destabilizărilor în masă se află acum sub control judiciar. Avocații acestora spun că bănuiții sînt ținta unui atac politic, scrie jurnal.md

În ședința de luni, procurorul Dumitru Ștefîrță a citit învinuirea, potrivit căreia, cei șapte tineri care au fost cazați în Chișinău urmau să fie implicați în destabilizări în masă. Andrei Baciurin, venit din Rusia, urma să meargă la fiecare adresă și să desfășoare acțiuni de instruire pentru declanșarea dezordinilor în timpul protestelor organizate de Partidul „ȘOR”. Fiecărui membru al grupului i-a fost promisă o remunerare.

După ce inculpații au fost scoți din încăpere, a fost adus un martor al acuzării. Acesta și-a ascuns fața cu o cagulă.

„Astăzi a început cercetarea judecătorească. A fost începuta audierea unui martor, inclus în lista probelor acuzării. A vrut să dea declarații, dar mai multe date nu vă pot spune public. sînt date confidențiale. S-a decis audierea lui în ședință închisă”, a declarat procurorul Dumitru Ștefîrță.


Ședința de luni fost amînată pentru joi, 8 iunie.

Amintim că în luna martie a avut loc o operațiune, în cadrul căreia au fost ridicate 25 de persoane și conduse la Inspectoratul Național de Investigații. Cei reținuți urmau să organizeze dezordini în timpul unor proteste ale Partidului „ȘOR” la Chișinău. Doar șapte dintre cei 25 sînt acum pe banca acuzaților.

8
1
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?