Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Anchetatorii ruși cer al treilea mandat de arest pe numele lui Plahotniuc

24 sep. 2019,, 11:11   Politică
4108 3

Judecătoria ”Tverskaia” din Moscova va examina vineri, 27 septembrie, petiția anchetei pentru arestarea în absență a fostului lider al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, în dosarul penal privind sindicatul drogurilor.

După cum a fost informat la Interfax în instanță, examinarea cererii a fost programată pentru ora 11:00. Potrivit datelor instanței, ancheta solicită arestarea lui Plahotniuc într-un dosar penal privind producerea, vînzarea și transmiterea de substanțe narcotice la scară deosebit de mare (pc. 5 al articolului 228.1 din Codul Penal al Federației Ruse).

Anterior, omul de afaceri a fost arestat de două ori în absență în Rusia pentru alte dosare penale. Așadar, în august 2019, Judecătoria ”Tverskaia” din Moscova l-a arestat în lipsă fiind acuzat de scoaterea a peste 37 de miliarde de ruble din Federația Rusă.

În 2017, Plahotniuc a mai fost arestat în absență de judecătoria ”Basmanîi” din Moscova. Comitetul de investigații din Rusia l-a considerat complice în organizarea tentativei nereușite de asasinare a omului de afaceri moldovean și rus Renato Usatîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?