COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Anchetatorii ruși cer al treilea mandat de arest pe numele lui Plahotniuc

Anchetatorii ruși cer al treilea mandat de arest pe numele lui Plahotniuc

Judecătoria ”Tverskaia” din Moscova va examina vineri, 27 septembrie, petiția anchetei pentru arestarea în absență a fostului lider al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, în dosarul penal privind sindicatul drogurilor.

După cum a fost informat la Interfax în instanță, examinarea cererii a fost programată pentru ora 11:00. Potrivit datelor instanței, ancheta solicită arestarea lui Plahotniuc într-un dosar penal privind producerea, vînzarea și transmiterea de substanțe narcotice la scară deosebit de mare (pc. 5 al articolului 228.1 din Codul Penal al Federației Ruse).

Anterior, omul de afaceri a fost arestat de două ori în absență în Rusia pentru alte dosare penale. Așadar, în august 2019, Judecătoria ”Tverskaia” din Moscova l-a arestat în lipsă fiind acuzat de scoaterea a peste 37 de miliarde de ruble din Federația Rusă.


În 2017, Plahotniuc a mai fost arestat în absență de judecătoria ”Basmanîi” din Moscova. Comitetul de investigații din Rusia l-a considerat complice în organizarea tentativei nereușite de asasinare a omului de afaceri moldovean și rus Renato Usatîi.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load