Transnistria stiri: 1394
Eurovision stiri: 502

Analiștii politici au spus care este cel mai mare succes al Guvernului Gavrilița

15 aug. 2022,, 08:15   Politică
3477 1

Obținerea de către Republica Moldova a statutului de candidat la aderarea la Uniunea Europeană este cea mai importantă realizare ale actualei guvernări.

O spun analiștii politici, care consideră că e loc de mai multă muncă nu doar pe plan extern, dar și inter întrucît țara noastră s-a pomenit într-o situație complicată, fiind măcinată de crize din cauza războiului din țara vecină, transmite tv8.md.

Domeniul politicii externe, a fost punctul forte a executivului condus de Natalia Gavrilița.

„Obținerea statutului de țară candidat este cea mai mare realizare în contextul geopolitcii din regiune cauzat de războiul din Ucraina și ajutorul Maiei Sandu. Un alt domeniu este domeniul muncii și protecției sociale în rezolvarea crizei refugiaților”, a declarat expertul politic Ion Tăbîrță.

„Principalul domeniul este cel al politicii externe - obținerea statului de candidat. E un succes simbolic. În alte domenii nu înregistrăm succese remarcabile”, a declarat analistul politic Corneliu Ciurea.


Creșterea inflației a anulat majorările de beneficii sociale pe care le-a întreprins Guvernul.

„Avem inflația mare. Ministerele de profil nu au gestionat în cel mai bun mod situația”, a precizat Ion Tăbîrță.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?