X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Analiștii politici au analizat întîlnirea dintre PSRM și ACUM

15 apr. 2019,, 08:30   Politică
7731 3

Comentatorul politic Corneliu Ciurea consideră că PSRM și blocul ACUM nu au ajuns în faza de negocieri, dar au avut discuții de tatonare în condițiile în care ambele părți știau foarte bine ce condiții înaintează ceilalți, scrie IPN.

„Am impresia că a fost mai degrabă o imitare a unui proces de negocieri.

Expertul în drept constituțional Vitali Catană este de părere că reprezentanții blocului ACUM au venit nepregătiți la întîlnirea cu socialiștii pentru că atunci cînd au fost întrebați despre un program de guvernare, aceștia au spus că-l vor prezenta în cîteva zile. „Este dovada faptului că acești oameni nu au habar despre ideologie pentru că ideologie înseamnă coerență, consecvență, continuitate în comportament și nu mesaje în zigzag sau contradictorii”, spune Vitali Catană.

Sociologul Ian Lisnevschi consideră discuțiile dintre socialiști și blocul ACUM drept o continuare a strategiei electorale pentru că în campanie blocul nu a lăsat spațiu de negocieri, iar acum s-a ciocnit cu situația în care societatea cere ca formațiunile să negocieze și să nu permită alegeri anticipate. În opinia sociologului, reprezentanții ACUM au înaintat socialiștilor unele propuneri pe care PSRM nici nu poate să le accepte, dar unele lucruri nici nu este posibil de făcut pentru că „contravin legislației”.

Săptămîna trecută, la primele discuții în format bilateral ACUM-PSRM, Partidul Socialiștilor a spus că nu sprijină ideea unui guvern minoritar propus de ACUM. Iar proiectele de legi înregistrase de către acest bloc nu pot fi votate fără o majoritate parlamentară și fără ca organele de conducere ale Parlamentului să fie funcționale. PSRM nu vrea alegeri anticipate, dar dacă nu se va ajunge la un numitor comun cu ACUM, acest scenariu nu poate fi exclus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?