Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Analist: Situația de la frontiera ruso-ucraineană trebuie să fie pe agenda decidenților politici de la Chișinău

28 dec. 2021,, 09:39   Politică
2225 1

Problemele de securitate trebuie să se regăsească pe agenda decidenților politici de la Chișinău, în contextul situației de la frontiera ruso-ucraineană, afirmă analistul politic Dionis Cenușă.

Potrivit lui, exprimarea unor simple îngrijorări de către președinte în privința acestei probleme nu este o abordare suficientă într-o problemă atît de complexă.

"În Moldova, care se confruntă cu insecurități directe legate de situația de la frontiera ruso-ucraineană, parcă nici nu ar exista riscuri și amenințări conexe. Azi, citesc din presă că Președintele Sandu se îngrijorează. În sfîrșit. Dar pe lîngă o declarație la o emisiune despre concentrarea potențialului militar rusesc la frontiera cu Ucraina, mai face ceva președinția responsabilă de aspectele de securitate.

Asemenea lucruri nu pot fi neglijate. Riscurile externe ca și cele interne se evaluează și se adoptă măsuri comensurabile cu impactul eventual al amenințării. Pe viitor trebuie evitate situații similare cu criza gazelor, cînd riscurile ce țin de securitatea livrărilor de gaze au fost pur și simplu ignorate.

În fine, situația de la frontiera ruso-ucraineană trebuie să fie pe agenda decidenților politici, iar dacă nu este acolo din propria voință, atunci trebuie introdusă de societatea civilă. Doar așa presa va dezbate acest subiect intr-o măsură consistentă", explică Cenușă.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?