COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 544
Coronavirus stiri: 7926

Analist politic: Se așteaptă o confruntare între judecători și guvernare

23 feb. 2020,, 13:15   Politică
2634 2

Între sistemul judecătoresc și guvernare ar putea să fie neînțelegeri, după ce Guvernul Chicu a cerut ca judecătorii să plătească despăgubirile pentru dosarul „Gemenii”, în urma deciziei CtEDO. Cel puțin asta spune analistul politic Arcadie Barbăroșie.

„Este o decizie foarte puternică, eu cred că judecătorii o să refuze. Eu aștept o confruntare. Eu înțeleg Guvernul în acest lucru, pentru că nu are bani. Este un lucru foarte simplu”, a comentat Arcadie Barbăroșie pentru unimedia.info.

Întrebat dacă această decizie a Guvernului poate afecta toate persoanele din sistem, Barbăroșie a spus că „vor fi afectate doar persoanele vinovate.

Într-un comunicat, cei de la CSM spun că măsurile care urmează să fie întreprinse în raport cu judecătorii sînt ilegale, iar Justiția este o putere separată, iar celelalte puteri, nu ar trebui să facă imixiuni în sistemul judecătoresc.

În schimb, premierul Ion Chicu spune că niciun leu nu va scoate din bugetul statului pentru a achita pentru cauzele CtEDO emise de „judecătorii corupți”, atîta timp cît este prim-ministru.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X