COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Analist politic: Se așteaptă o confruntare între judecători și guvernare

Analist politic: Se așteaptă o confruntare între judecători și guvernare

Între sistemul judecătoresc și guvernare ar putea să fie neînțelegeri, după ce Guvernul Chicu a cerut ca judecătorii să plătească despăgubirile pentru dosarul „Gemenii”, în urma deciziei CtEDO. Cel puțin asta spune analistul politic Arcadie Barbăroșie.

„Este o decizie foarte puternică, eu cred că judecătorii o să refuze. Eu aștept o confruntare. Eu înțeleg Guvernul în acest lucru, pentru că nu are bani. Este un lucru foarte simplu”, a comentat Arcadie Barbăroșie pentru unimedia.info.

Întrebat dacă această decizie a Guvernului poate afecta toate persoanele din sistem, Barbăroșie a spus că „vor fi afectate doar persoanele vinovate.


Într-un comunicat, cei de la CSM spun că măsurile care urmează să fie întreprinse în raport cu judecătorii sînt ilegale, iar Justiția este o putere separată, iar celelalte puteri, nu ar trebui să facă imixiuni în sistemul judecătoresc.

În schimb, premierul Ion Chicu spune că niciun leu nu va scoate din bugetul statului pentru a achita pentru cauzele CtEDO emise de „judecătorii corupți”, atîta timp cît este prim-ministru.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load