Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Analist politic: Partidul „ȘOR” poate fi oprit să creeze haos în țară prin aplicarea legii

14 mar. 2023,, 07:50   Politică
2670 2

„Materialul uman care participă la aceste proteste (protestele organizate de Partidul „ȘOR”) nu poate face revoluție. Acesta nu poate răsturna o guvernare, dar creează precedente și o atmosferă de care ar putea să se folosească alții”. Declarația aparține analistului politic Anatol Țăranu și a fost expusă în cadrul emisiunii „Ora Expertizei”, informează jurnal.md.

Potrivit lui Țăranu, Partidul „ȘOR” poate fi oprit să creeze haos în țară „prin aplicarea legii și prin demonstrarea faptului că puterea are caracter”.

„Nu ei sînt periculoși, este periculos ceea ce se trage după ei. Care ar fi problema să fie elaborată o legislație provizorie, care ar permite ca situația să fie ținută sub control mult mai rigid decît acum?”, a spus Țăranu.

Totodată, analistul politic a precizat că Marina Tauber a încălcat grav legea cînd l-a amenințat la protestul de duminică pe un polițist, care-și îndeplinea cinstit obligațiunile de serviciu.

„În timpul protestului, Tauber l-a amenințat pe un reprezentant al puterii, în public, spunîndu-i că va sta la închisoare. În Germania, pentru aceasta, imediat i-ar fi deschis un doasar penal și ar fi stat la închisoare ori ar fi fost amendată… Aceasta a încălcat legea. O guvernare care nu se respectă nu va fi respectată”, a menționat Țăranu.


De asemenea, analistul politic a mai spus că oamenii proeuropeni din Moldova trebuie să primească încrederea, din partea guvernării, că sînt majoritari, iar cei care „protestează” și vor să destabilizeze situația sînt minoritari.

„Eu cred că esența lucrurilor se ascunde în zona mobilizării segmentului proeuropean al societății. Acești oameni trebuie să primescă încrederea solidă că noi sîntem majoritari, iar cei care ies în stradă și care încearcă să deturneze cursul Moldovei sînt marginari și nu au șanse și, totodată, că noi sîntem atît de mulți încît vom cîștiga cu siguranță la alegerile viitoare. La acest capitol, din păcate, sîntem repetenți. Aceștia cu protestele atacă în permanență, iar guvernarea, partida proeuropeană, este în defensivă. Șor a ocupat locul unui protest autentic”, a mai punctat analistul politic.

5
0
0
0
36

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?