X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Analist politic: Imaginea PAS ar putea fi prejudiciată din cauza implicării Maiei Sandu în alegeri

31 mai. 2021,, 09:42   Politică
3370 6

Unele acțiuni al președintelui Maia Sandu favorizează PAS în această campanie electorală, este de părere analistul politic Dionis Cenușă, citat de Noi.md.

Potrviti lui, agenda politică a președintelui derivă din programul său electoral, care a fost elaborat PAS în 2020. Prin urmare, atunci cînd Maia Sandu face o mișcare politică, acționează în beneficiul PAS, explică Dionis Cenușă într-o postare pe rețelele de socializare.

"Se conturează o implicare indirectă a Președintelui Sandu în campania electorală. Unele acțiuni ale președinției favorizează PAS. Explic:

- Președintele s-a eschivat să raspundă tranșant la intrebarea jurnaliștilor dacă PAS a consultat cu ea lista sa electorală. În cele din urmă, Sandu a recunoscut ca a văzut lista înainte ca aceasta sa fie aprobată de CEC. În locul jurnalistului aș fi pus întrebări suplimentare, precum: cu ce scop PAS a consultat lista cu Președinția? Or, dacă deja exista atîtea tangențe între Sandu și PAS (cum ar fi agenda politica comună), atunci Președintia ar trebui să excludă orice contact cu PAS, cel puțin pînă la alegeri. Motivul este simplu - pentru a nu fi acuzat de folosirea resurselor administrative în favoarea unui candidat politic.

- Presedintele Sandu s-a aratat deranjată de faptul ca Promolex a inclus unele acțiuni ale sale în raportul de monitorizare a alegerilor. Alti reprezentanți ai societății civile au criticat faptul că Sandu a anulat decretul lui Dodon privind numirea lui Clima la conducerea Curtii de Apel. Deci lucrurile par să se schimbe în raportul dintre președinție si societatea civilă. Luna de miere dintre aceștia trebuia să se termine imediat dupa alegerile prezidențiale pentru propriul bine al Președintelui, acțiunile căreia trebuie supravegheate la fel ca și cele ale altor actori politici. Democrația se exerseaza zilnic, nu o data la 4 ani", se arată în postare.


Analistul mai subliniază că implicarea președintelui Sandu în procesul electoral trebuie sa fie analizată critic și eliminată, pentru a nu prejudicia imaginea PAS și a nu genera suspiciuni vizavi de influențarea alegerilor.

"Orice formă de intimidare a instituțiilor, jurnaliștilor sau a reprezentantilor societății civile care urmează logica pluralismului de opinie și se distantează de dublele standarde este un semnal negativ. Președintele Sandu trebuie să asigure că nu participă la așa ceva, sub nicio formă. Lupta cu corupția trebuie să prindă rădăcini adînci și să devina tangibilă, iar alegerile anticipate trebuie organizate ca la carte. Dar in aceste eforturi nu trebuie să aruncăm pruncii cu totul cu apă", a mai adăugat Dionis Cenușă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?