X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Analist politic, despre dezavantajul lui Năstase

5 iun. 2018,, 12:40   Politică
4082 4

Trebuie să facem delimitare între latura politică şi latura managerială a mandatului lui Andrei Năstase în calitate de primar al municipiului Chişinău. De această părere este cunoscutul analist politic, Ion Tăbîrţă.

Potrivit lui, „dacă e să ne referim strict la mandatul de manager, de primar al capitalei, atunci, într-un an, Năstase nu poate să schimbe spectaculos lucrurile în municipiul Chişinău, dezavantajul lui fiind că nu cunoaşte situaţia în detalii”.

„Pentru a şti cu adevărat ce se întîmplă, trebuie să fii într-o instituţie, într-o funcţie din Primăria Municipiului Chişinău. Desigur, lui îi va trebui o perioadă de timp ca să înţeleagă ce se întîmplă, cum se întîmplă, care sînt labirinturile municipiului Chişinău şi, în plus, va avea un consiliu destul de ostil sau cel puţin un consiliu unde el nu are susţinere deocamdată”, a declarat analistul.

Tăbîrță însă a atras atenţia că „mandatul este foarte scurt, de aceea să vorbim despre faptul că el va reuşi să schimbe lucrurile radical în municipiul Chişinău este foarte iluzoriu”.

Potrivit comentatorului politic, legea schimbată în anul 2016 îi va permite noului primar să-şi formeze o echipă de manageri unde el poate numi sau destitui viceprimarii. „Poate apela la aşa-numiţii manageri la care apelează sau au apelat majoritatea oraşelor europene pentru a se dezvolta”, a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?