Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Analist: Demisia lui Tănase a fost inevitabilă

13 mar. 2018,, 11:41   Politică
4488 4

Dacă rămînea la Guvern, imaginea lui Alexandru Tănase era distrusă. Așa comentează unii analiști politici demisia ministrului Justiției.

Alții vorbesc însă despre necesitatea unei anchete care să stabilească dacă relația cu afaceristul Veaceslav Platon a putut influența unele decizii ale lui Tănase luate pe cînd ocupă funcția de președinte al Curții Constituționale.

„Este o demisie necesară, care trebuie să continue cu investigație plenară pe partea ce ține de legăturile care existau între Tănase și Platon, dacă prin asemenea relații informale Platon a influențat unele decizii adoptate de către Tănase pe cînd era președinte al Curții Constituționale”, a spus Dionis Cenușa, analist politic.

Iar analistul politic Anatol Țăranu susține că demisia lui Alexandru Tănase este singura soluție pe care putea să o ia el pentru a-și salva imaginea.

„Ceea ce s-a întîmplat este grav de tot, fiindcă, în cadrul acestei discuții, s-a dezbătut problema implicării oamenilor de stat în furtul miliardului. Nu poate un politician, fără nicio consecință, să discute probleme de felul acesta”, a mărturisit Anatol Țăranu.


Alții nu sînt însă siguri dacă șeful de la Justiție și-a dat demisia din proprie inițiativă, menționînd că decizia demonstrează unele „fisuri” în cadrul PDM. Purtătorul de cuvînt al democraților nu ne-a răspuns însă la telefon pentru comentarii.

În 2012, ministrul de atunci de externe, Iurie Leancă, și-a anunțat demisia în condițiile în care nu și-a îndeplinit promisiunea de a ridica regimul de vize pentru moldoveni pînă la finele acelui an. Ex-premierul Vlad Filat nu i-a acceptat atunci cererea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?