X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Analist: CEC-ul nu este obligat să asculte ce spune MAEIE

11 iun. 2021,, 22:45 (reactualizat 12 iun. 2021,, 11:03)   Politică
3795 1

Analistul politic Corneliu Ciurea afirmă că hotărîrea Comisiei Electorale de a deschide 146 de secții de votare peste hotare la alegerile anticipate este una corectă.

Potrivit lui, decizia privind numărul secțiilor se ia în baza mai multor criterii, și nu doar a recomandărilor Ministerului de Externe. Nici Curtea de Apel nu are competențe să se expună asupra numărului secțiilor de votare, mai argumentează Ciurea.

„CEC-ul nu este obligat să asculte ce spune Ministerul de Externe. El are cîteva criterii în baza cărora ia o decizie vizavi de deschiderea secțiilor de votare. Ei au vorbit despre faptul că asigură finanțarea, dar nu a fost clar. La întrebarea directă a unui memvu CEC dvs confirmați finanțarea, dl Revenco de la MAEIE nu a îndrăznit să dea un răspuns foarte clar. Dincolo de astea, finanțarea nu este responsabilitatea Ministeurlui, acolo sunt alte criterii pe care CEC-ul trebuie să le ia în calcul. Secțiile se deschide de către CEC și se iau în calcul mai multe argumente nu doar faptul că cetățenii R.Moldova au dreptul să-și exprime votul

Peste hotare se decide în funcție de împrejurări. Da, e de dorit ca el să deschidă mai multe secții de vot și să facă tot posibilul pentru ca alegătorul să-și exercite dreptul. Dar, trebuie să fie luate în calcul și alte argumente: finanțarea, controlul procesului de vot, disponibiltiatea de oameni. Pot partidele să trimită reprezentanții săi în cele 146 de secții de vot. Toate aceste argumente au fost probabil discutate de CEC și s-a ajuns la concluzia că acesta este numărul optim. De ce ar trebuie Curtea de Apel să combată această decizie? Care sunt competențele Curții? Eu nu cred că le are”, a declarat analistul în cadrul unei emisiuni la TV8.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?