X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Ana Revenco a avut o discuție cu ministrul Justiției și Securității al Regatului Țărilor de Jos

8 feb. 2023,, 15:31   Politică
2975 1

În cadrul vizitei sale în Regatul Țărilor de Jos, ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a avut o discuție bilaterală cu ministrul Justiției și Securității, Dilan Yeṣilgöz-Zegerius.

Unul din subiectele trecute în revistă a fost fortificarea domeniului afacerilor interne și pașii pe care îi întreprinde Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană. În acest sens, ministrul Revenco a invitat Regatul Țărilor de Jos să fie țară-mentor pentru sistemul afacerilor interne, astfel încît acesta să fie aliniat mai promt și mai eficient la acquis-ul comunitar și la standardele UE de Securitate. Totodată, s-a vorbit și despre suportul pe care îl poate acorda Ministerul Justiției și Securității în operaționalizarea Hub-ului de Securitate.



De asemenea, ministrul afacerilor interne a subliniat faptul că Republica Moldova este furnizor de securitate la frontiera externă a UE și un scut de încredere pentru a preveni orice formă de amenințare și provocare în regiunea de est a Comunității Europene.

Oficialii au subliniat că schimbul de cunoștințe între cele cele două țări va avea o influență pozitivă în îmbunătățirea capacităților forțelor speciale, prin organizarea de instruiri comune cu structura similară din Regatul Țărilor de Jos, pe domeniile de gestionare a situațiilor critice și atacurilor teroristice.

Miniștrii au trecut în agendă și subiectele ce vizează asigurarea siguranței la punctele de control a frontierei, identificarea mecanismelor de cooperare pe linia activității speciale de investigații, dar și promovarea egalității de gen.

Totodată, oficialii au discutat despre necesitatea de a-și uni forțele, prin aprofundarea cooperării bilaterale pentru combaterea și prevenirea pericolelor de securitate, pe plan național, cît și regional. La fel, părțile s-au arătat deschise în intensificarea dialogului împotriva criminalității informatice, care va sprijini angajamentul MAI în implementarea măsurilor propuse de Comisia Europeană în Avizul privind cererea de aderare a Republicii Moldova la UE.

La finalul ședinței, ministrul Ana Revenco a lansat o invitație oficială către ministrul Justiției și Securității, Dilan Yeṣilgöz-Zegerius, de a vizita Republica Moldova, pentru a fortifica colaborarea între cele două ministere.

0
0
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?