X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Ana Revenco a avut o discuție cu Ambasadorul Franței în Republica Moldova. Subiectele abordate

27 iun. 2022,, 13:30   Politică
3476 0

Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, a avut o discuție cu Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Graham Paul. Așadar, în cadrul ședinței, oficialii au discutat despre situația regională, provocările și riscurile existente la adresa securității naționale, dar și necesitățile instituționale în vederea asigurării dezvoltării și fortificării capacităților pentru asigurarea ordinii și protecției publice, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

La fel, au fost abordate aspecte privind definitivarea Scrisorii de intenție dintre Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova și Ministerul Afacerilor Interne al Franței, cu semnarea ulterioară a acesteia. Totodată, ministra și-a manifestat interesul organizării unei întrevederi cu omologul său francez.

„Sîntem în continuare axați pe asigurarea securității atît locale cît și regionale. Avem nevoie de sprijin în dezvoltarea și promovarea centurii extinse de securitate a frontierei. Doar astfel, putem garanta protecția și siguranța cetățenilor noștri, dar și cetățenilor din regiunea europeană”, a subliniat Ana Revenco.

În context, au fost identificate posibilități de instruire ale angajaților MAI pentru pregătirea la participarea în misiuni internaționale, în situații de urgențe, precum și la specializarea în depistarea documentelor false.

Ambasadorul Graham Paul a apreciat mobilizarea de care a dat dovadă sistemul afacerilor interne în gestionarea crizei refugiaților și a declarat că este deschis la intensificarea conlucrării bilaterale pe palierul de securitate și la identificarea posibilităților de acordare a asistenței necesare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?