X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Amendat cu 2250 de lei, pentru că a purtat panglică bicoloră

10 mai. 2022,, 15:39   Politică
5766 0

Consilierul municipal din partea Partidului Nostru, Boris Tuceac, a fost amendat de poliție, după ce ieri, 9 mai, a purtat panglica Sf. Gheorghe. S-a întîmplat în timpul paradei din centrul orașului Bălți, scrie Noi.md cu referire la nordnews.

Întrebat de jurnaliști, de ce și-a pus la piept panglica care este interzisă prin lege în Republica Moldova, alesul local a răspuns:

—De atîta.

—De ce?

—De atîta. Asta e treaba mea.


—Dar încălcați legea.

—Eu înțeleg. Sînt de acord să plătesc amenda. Dacă acesta este prețul memoriei strămoșilor, sînt gata să plătesc.

Din postarea făcută pe pagina sa de facebook, se vede că Boris Tuceac a fost amendat cu 2250 de lei.

„Cum și era de așteptat, astăzi am fost amendat pentru purtarea panglicii Sf. Gheorghe, la parada dedicată „Zilei Victoriei”. Nu vreau să vorbesc mult despre asta. Cred că gestul meu vorbește de la sine”, a scris Tuceac, care a adăugat că va achita amenda.

Amintim că, ieri, mai mulți locuitori din Bălți, dar și consilieri municipali, au purtat panglica Sf. Gheorghe. Printre ei, aleși locali din partea Partidului Nostru, dar și socialiști. Aceștia au declarat că sînt gata să plătească pentru fapta lor, deși nu au putut să explice ce înseamnă, de fapt, panglica interzisă prin lege în Republica Moldova.

Serviciul de presă al Inspectoratului de Poliție Bălți a declarat că nu cunoaște încă numărul exact al celor amendați pentru purtarea panglicii Sf. Gheorghe la parada de ieri, dar va reveni cu detalii.

7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?