X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ambasasa rusă dezminte informația difuzată de delegația Chișinăului în CUC

28 apr. 2018,, 11:30   Politică
4315 6

Copreședintele Comisiei Unificate de Control (CUC) din partea Federației Ruse, Ilia Uvarov, neagă categoric informațiile prezentate de către delegația Chișinăului cu privire la rezultatul reuniunii extraordinare din 27 aprilie și publicate ulterior pe portalul de știri Noi.md.

Prin intermediul unei declarații de presă, Ambasada Federației Ruse afirmă că poziția părții ruse în privința măsurilor de securitate pe podul din preajma satelor Gura-Bîcului – Bîcioc a fost denaturată. Informația precum că delegația rusă ar fi „susținut anterior propunerea delegației moldovenești privind lichidarea posturilor de grăniceri pe pod - nu este veridică, se arată în declarația emisă de Ambasada Rusă.

„De fapt, la sugestia șefului delegației Republicii Moldova în CUC, Ion Solonenco, la 29 martie, și în urma unei reuniuni separate a șefilor delegațiilor Comisiei Unificate de Control la data de 19 aprilie copreședinții Rusiei, Moldovei și Transnistriei au ajuns la înțelegere verbală de a recunoaște modificările efectuate în infrastructura punctelor migraționale din preajma podului „Gura Bîcului-Bîcioc“, și au obligat părțile să coordoneze cu Comisa Unificată de Control orice modificări ulterioare (construcția de noi facilități sau lichidarea obiectelor noi în apropierea podului). Cu toate acestea, pe 26 aprilie, partea moldovenească a insistat pe lichidarea tuturor obiectelor structurilor de forță și a refuzat să semneze textul protocolului conveint anterior”, se arată în declarația Ambasadei ruse.

Copreședintele Comisiei Unificate de Control din partea Federației Ruse, Ilia Uvarov îndeamnă mass-media să reflecte cu acuratețe informațiile cu privire activitatea Comisiei.

Menționăm că portalul informațional Noi.md a publicat o știre în baza declarației integrale emise recent de delegația moldovenească în Comisia Unificată de Control, în care se preciza că partea rusă ”s-a răzgîndit și s-a alăturat poziției promovate de delegația transnistreană”, în problema asigurării securității în preajma satelor Gura-Bîcului – Bîcioc. Partea moldovenească și-a reafirmat poziția sa pentru crearea unui mecanism comun de asigurare a circulației libere și în siguranță pe pod, format din efectivele Forțelor Mixte de Pacificare, ale Poliției și așa-numitei „miliții”.


În declarație citată se menționa că, deși anterior delegația rusă a susținut această propunere a Chișinăului, ulterior și-a schimbat poziția, argumentînd că astfel de decizii nu ar fi de competența Comisiei Unificate de Control.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?