X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Ambasadorul UE: Lansarea negocierilor pentru aderare depinde de evaluarea Comisiei Europene

5 iun. 2023,, 19:13   Politică
2324 1

Republica Moldova a reușit să organizeze Summitul Comunității Politice Europene admirabil, a declarat ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks, în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova.

În ceea ce privește lansarea negocierilor pentru aderare, oficialul european a precizat că totul va depinde de evaluarea Comisiei Europene din luna octombrie, notează radiomoldova.

„Ați reușit să organizați totul într-un mod admirabil, toate provocările logistice cu care ar putea să se confrunte o țară mică ca să primească avioane într-un aeroport nu foarte mare. Eu cred că v-ați arătat foarte bine ospitalitatea. (...) Eu nu voi putea să vă dau data exactă și nici nu pot să zic ce șanse sunt, fiindcă depind toate lucrurile acestea de câteva elemente. Primul - va trebui să vedem evaluarea Comisiei Europene cu referire la cât de bine a avansat Republica Moldova cu referire la cei 9 pași recomandați de Comisia Europeană în iunie anul trecut, atunci când i s-a acordat Republicii Moldova statutul de țară candidat și cum s-a lucrat la legislație pe parcursul acestui an”, a declarat ambasadorul UE.

Ambasadorul Janis Mazeiks a mai menționat că în acest an, de când a obținut statutul de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană, Republica Moldova a avansat pe toate dimensiunile.

3
0
0
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?