X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ambasadorul UE a îndemnat CEC să asigure dreptul la vot al cetățenilor Moldovei peste hotare

8 sep. 2020,, 09:35   Politică
2764 3

Șeful Delegației uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko a solicitat CEC al republicii "să asigure dreptul la vot al cetățenilor Republicii Moldova peste hotare și acelor care locuiesc în localitățile din regiunea transnistreană", precum și să facă totul "pentru a asigura securitatea procesului de votare în condițiile pandemiei".

Potrivit agenției "INFOTAG", despre aceasta el a declarat luni, în cadrul unei întrevederi online cu conducerea CEC, exprimîndu-și încrederea că viitoarele alegeri vor avea loc "liber, transparent și vor insufla încredere cetățenilor".

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii "cu privire la alegerile prezidențiale, programate pentru 1 noiembrie, și inițiative de modificare a Codului Electoral și a legislației electorale, înaintate de unele grupuri de deputați în parlament".

Conducerea CEC i-a mulțumit pentru interesul manifestat și a apreciat înalt sprijinul UE în dezvoltarea democrației în Moldova. Acesta a informat despre măsurile întreprinse de Comisie pentru organizarea alegerilor prezidențiale, inclusiv despre procesul de înaintare a candidaților. De asemenea, au fost făcute bilanțurile alegerilor locale noi din două localități, care au avut loc pe 6 septembrie.

Potrivit comunicatului, părțile au examinat în detaliu mersul pregătirii și actualizării listelor electorale, precum și asigurarea activității observatorilor, prin prisma drepturilor și responsabilităților lor".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?