X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ambasadorul Țărilor de Jos: „Țara e văzută ca viitor membru al UE”

21 mai. 2023,, 10:30   Politică
3290 0

Obținerea statutului de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană este un pas politic foarte important pentru Republica Moldova, următorul fiind începerea negocierilor de aderare.

O spune primul ambasador al Țărilor de Jos la Chișinău, Fred Duijn, potrivit căruia faptul că sîntem deja stat candidat semnifică că Moldova este privită ca parte a familiei europene și ca un viitor membru al UE.

Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 18 mai a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Faptul că Moldova a devenit stat candidat pentru aderarea la UE este deja un pas politic foarte important. Aceasta înseamnă că Moldova este văzută ca parte a familiei europene, ca parte a Europei, ca viitor membru al UE și acest lucru nu trebuie subestimat. Acest lucru este foarte important și următorul pas pentru a deveni membru, asta înseamnă foarte mult lucru”, a spus Fred Duijn.

În ceea ce privește momentul în care Moldova ar putea deveni membru al Uniunii Europene, ambasadorul nu a putut preciza o perioadă exactă, dar a subliniat că atunci cînd societatea moldovenească se va uni, obiectivul va fi realizat.


„Mi-e greu să pun o perioadă de timp, dar atunci cînd moldovenii sînt împreună ca societate, aveți energie și încredere, atunci lucrul va fi realizat. Știu că Guvernul lucrează spre această dată și spune că va fi gata pînă în 2030. Eu cred că este bine să fii ambițios, eu încurajez acest lucru, hai să vedem”, a conchis Fred Duijn.

2
0
0
1
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?