X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ambasadorul SUA: Moldova trebuie să aibă relații pragmatice cu Federația Rusă

20 iul. 2021,, 16:15   Politică
3602 6

Ambasadorul SUA în Moldova, Dereck J. Hogan, consideră că Moldova trebuie să aibă relații pragmatice cu Federația Rusă, în pofida cursului proeuropean de dezvoltare a acesteia.

După cum a menționat Hogan în cadrul unui interviu oferit publicației „Europa Liberă” la 19 iulie, relațiile cu Rusia sînt „foarte importante”, deoarece Moldova și Federația Rusă sînt vecine.

„Eu cred că este posibil, pentru că este foarte clar și este important, și noi susținem această abordare, că Republica Moldova trebuie să aibă relații pragmatice cu Federația Rusă, pentru că sînt vecini și asta este foarte important”, a spus Hogan.

Reamintim că ieri Președintele Moldovei, Maia Sandu, a declarat în cadrul unui interviu cu „Kommersant” că noul guvern al Moldovei după investire va discuta cu autoritățile rusești organizarea unei întrevederi cu Președintele Rusiei, Vladimir Putin. Potrivit ei, noul Cabinet de miniștri va decide în comun cu autoritățile de la Moscova care format de comunicare va fi cel mai bun pentru a discuta atît cu Președintele, cît și cu Guvernul Rusiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?