X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ambasadorul SUA la Chișinău va fi prezent duminică în PMAN

21 mai. 2023,, 09:10   Politică
2222 1

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon, a anunțat că duminică, 21 mai, va fi prezent la Adunarea „Moldova Europeană”, pentru a susține procesul de integrare europeană a țării noastre.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei vizite la Bălți, cu ocazia organizării Zilelor Americii, scrie radiomoldova.md

„Așa cum știți, sîntem niște susținători puternici ai procesului de integrare al Republicii Moldova în UE, a vectorului european al Republicii Moldova. SUA sînt interesate ca oamenii să iasă din case și să susțină interesul Republicii Moldova pentru Europa, astfel încît țara să se miște spre UE. Multe proiecte pe care le vedem astăzi sînt o parte din ajutorul nostru pentru Republica Moldova, dar și pentru a ajuta această țară în drumul său spre UE. sînt mîndru să particip acolo, să reprezint SUA la acest eveniment. Ne punem speranța că vom vedea mai mulți oameni care vor sprijini aspirațiile europene ale Republicii Moldova”, a declarat ambasadorul.

Oficialul a mai menționat că țara noastră se confruntă cu multiple crize din cauza războiului în Ucraina, dar a dat asigurări că SUA vor rămîne un partener fidel al Republicii Moldova în drumul său european.

Menționăm că Adunarea Națională „Moldova Europeană” va avea loc duminică, 21 mai, începînd cu ora 10:00. Președintele Maia Sandu va avea o adresare către participanți. La eveniment va participa și președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, care va ține un discurs în Piața Marii Adunări Naționale.


Adunarea se va încheia cu adoptarea de către participanți a Rezoluției „Moldova Europeană”.

1
0
0
1
25

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?