COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 417 565   INFECTAȚI 256 387(+63)   TRATAȚI 249 381     DECESE 6180(+2)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1212
Coronavirus stiri: 7149
Preşedintele stiri: 2788

Ambasadorul SUA la Chișinău: Transnistria trebuie să fie sub control administrativ al Chișinăului

18 mai. 12:49   Politică
3737 13

Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck Hogan, afirmă că rezolvarea conflictului transnistrean joacă un rol foarte important pentru SUA în Republica Moldova.

Abordarea americană a rezolvării acestui conflict ține de faptul că Transnistria trebuie să fie sub control administrativ al Chișinăului, al Guvernului Republicii Moldova.

„Noi susținem reintegrarea totală a Transnistriei în Republica Moldova. Un factor pentru rezolvare ține de consolidarea unei abordări în Republica Moldova, pentru că în dreapta Nistrului sînt multe abordări, dar trebuie să se formeze o singură strategie. Aproximativ doi ani în urmă s-a încercat formarea acestei strategii cînd Maia Sandu a fost prim-ministru, iar colegii ei din guvernare au încercat să formeze o strategie care să unească toate partidele parlamentare. Am văzut la Chișinău această încercare de a forma o singură politică”, a declarat Dereck Hogan după o alocuțiune în fața studenților Facultății de Relații Internaționale de la USM.

Hogan susține că dacă după alegerile anticipate din 11 iulie se va forma un Guvern care va avea susținerea majorității în Parlament, acest fapt va oferi un impuls la rezolvarea acestui conflict.

Totodată, la sfîrșitul lunii mai va fi organizată o întîlnire a mediatorilor și observatorilor în rezolvarea conflictului transnistrean - Federația Rusă, Ucraina, OSCE, UE și SUA, pentru a discuta problema transnistreană și a oferi un nou imbold relansării dialogului între Tiraspol și Chișinău.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Care va fi principala motivație pentru care veți merge la secția de votare pe 11 iulie?