X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Ambasadorul SUA în Moldova s-a întîlnit cu liderul de la Tiraspol

30 noi. 2022,, 15:12   Politică
1587 0

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a avut o întrevedere cu reprezentanți ai Ambasadei SUA. Delegația a sosit la Tiraspol și a fost condusă de ambasadorul SUA în Moldova, Kent D. Logsdon.

Din partea regiunii transnistrene, la discuție a participat și așa-zisul ministru de Externe, Vitali Ignatiev, a anunțat Serviciul de presă al Președinției, transmite Știri.md.

Interlocutorii au luat act de faptul că reuniunea anterioară a avut loc în luna iulie a acestui an.

Cu toate acestea, potrivit lui Vadim Krasnoselski, nu există schimbări pozitive pentru majoritatea aspectelor problematice care au fost discutate atunci.

Procesul de negociere se află încă într-o stare de stagnare.


Krasnoselski a calificat acțiunile Republicii Moldova în sectorul energetic, în respectarea drepturilor cetățenilor la libera circulație și în relațiile economice ca fiind inadecvate și creînd condiții nefavorabile pentru negocieri.

Oficialul transnistrean a subliniat importanța participării la discuții a tuturor reprezentanților formatului 5+2 pentru a preveni o escaladare, mai ales în condițiile geopolitice dificile din prezent.

La rîndul său, diplomatul american și-a exprimat dorința și disponibilitatea de a discuta o gamă largă de subiecte care preocupă ambele părți, dînd asigurări că este dispus să mențină și să intensifice dialogul.

În urma schimbului detaliat de opinii cu privire la problemele actuale, participanții la reuniune au convenit să continue interacțiunea și să mențină contactele în cadrul ordinii de lucru.

SUA sînt observatori în cadrul reglementării transnistrene.

7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий