X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ambasadorul SUA explică sancțiunile ce vizează MAN al lui Ceban

1 noi. 2022,, 08:00   Politică
4237 3

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Kent Logsdon a explicat sancțiunile ce vizează Partidul Mișcarea Alternativa Națională (MAN), al primarului capitalei, Ion Ceban.

Acesta a declarat în cadrul emisiunii În Profunzime că nu este vorba de un partid, ci de un agent FSB, care „a făcut o ofertă” către Mișcarea Națională Alternativă.

„Iată de ce noi analizăm foarte atent ce scrie în declarația noastră care este făcută publică. Defapt ține de ceea ce e în ea, nu mai mult și nici mai puțin. Noi ne uităm la toată declarația pe care o avem. Declarația este foarte clară, pun accentul pe fărădelegile unui agent FSB care este activ aici și a făcut o ofertă către Mișcarea Națională Alternativă și noi avem această informație. Nu este vorba despre partid și Mișcare. Este vorba despre persoana în acest caz, deci la asta noi ne uităm. Sunt aceste însemnări. Ele sancționează persoana de la FSB care a făcut această ofertă”, a spus Kent Logsdon.

SUA impune sancțiuni împotriva lui Plahotniuc și Șor, a anunțat, ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Oficialul a menționat că Staele Unite au desemnat 21 de persoane și entități implicate în acte de corupție, care au adus prejudicii grave Republicii Moldova și cetățenilor ei. Astfel, Oficiul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Trezoreriei americane a constatat că Vlad Plahotniuc a fost inclus în lista de sancțiuni Global Magnitsky Act. Totodată, OFAC a constatat că Ilan Șor, care este și el printre beneficiarii furtului miliardului, este complice la acțiunile de subminare a statului de drept, în beneficiul Republicii Moldova.

4
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?