X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ambasadorul SUA, despre traseismul din Parlament: Procuratura trebuie să investigheze

1 iul. 2020,, 07:09   Politică
4256 1

Dacă traseismul din Parlamentul de la Chișinău are la bază mituirea deputaților, atunci aceste acțiuni trebuie investigate de organele abilitate.

Declarația aparține ambasadorului SUA în Republica Moldova. Dereck J. Hogan, și a fost făcută în cadrul emisiunii "Cutia Neagră" de la TV8, în contextul plecărilor din PDM și PSRM, în ultima perioadă.

„Este dificil să înțeleg ce se întîmplă exact: pe de o parte deputații au dreptul de a decide unde vor să meargă, dacă nu sîînt mulțumiți de un anumit partid pot pleca, dar dacă acest traseism politic este legat de primirea banilor, asta desigur este ilegal, din acastă cauză, sper că autoritățile abilitate, Procuratura să investigheze ce se întîmplă, să fie atrași la răspundere toți cei implicați în corupție”, a comentat Hogan.

Întrebat despre un eventual scenariu al demiterii Guvernului, ambasadorul SUA a menționat că în condițiile crizei epidemiologice și economice prin care trece astăzi R.Moldova, instabilitatea politică va fi un mare impediment.

„Cetățenii R.Moldova așteaptă cu nerăbdare politicienii să facă față problemelor inclusiv economice, problemei epidemiolgoice. Cînd se întîmplă această incertitudine asupra stabilității guvernului, desigur este un impediment foarte mare.


Nu este clar dacă există capacitate de a numi un alt guvern. Este un pas foarte mare, important. Cred că înțelepciunea joacă rolul important în rezolvarea acestei probleme politice”, a precizat Dereck Hogan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?