Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ambasadorul Rusiei la Chişinău va fi convocat la MAEIE, după ce o altă rachetă a căzut pe teritoriul R. Moldova

8 dec. 2022,, 14:45   Politică
3027 0

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău va fi convocat la Ministerul de Externe după ce, luni, fragmente dintr-o rachetă au căzut luni în apropiere de oraşul Briceni, aflat la graniţa cu Ucraina.

Anunţul a fost făcut de prim-ministra Republicii Moldova, Potrivit Nataliei Gavriliţa pentru TVR Moldova.

„Este încă o dovadă că acest război se extinde dincolo de graiţele Ucrainei. Poliţia de frontieră a găsit acest obiect, toate instituţiile statului au acţionat imediat şi vom face toate investigaţiile aşa cum facem cu cazul rachetei de la Naslavcea şi sîntem gata să cooperăm cu instituţiile internaţionale pentru a documenta acest caz. Nu putem la fiecare cîteva zile să ne confruntăm cu atîtea riscuri pemntru m,ilioane de oameni. Rîzboiul trebuie oprit. Ştiu că Ministerul Afacerilor Externe va convoca ambasadorul rus pentru a discuta aceste subiecte”, a declarat șefa Executivului, citată de TVR Moldova.

Pînă acum nu se știe care este proveniența rachetei. Serviciile specializate ale Ministerului de Interne și ale Ministerului Apărării au efectuat cercetări, în urma cărora nu au găsit urme de explozibil.

Poliția de frontieră a deschis dosar de urmărire penală care, conform prevederilor legale, va fi transmis procurorilor, ca autoritate competentă în materie penală, pentru incidente de acest tip.


Amintim că o patrulă a Poliției de Frontieră a descoperit luni, 5 decembrie, o rachetă într-o livadă din raionul Briceni. Este a doua rachetă care cade pe teritoriul Republicii Moldova. Prima oară s-a întîmplat în dimineața zilei de luni, 31 octombrie, în satul Naslavcea de la granița cu Ucraina - o rachetă a fost doborîtă de sistemul antiaerian ucrainean.

2
1
0
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?