Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ambasadorul rus la București vorbește despre situația politică din Moldova

13 iun. 2019,, 07:52   Politică
3130 0

Guvernul alcătuit de președintele Dodon, împreună cu formațiunea ACUM a primit suport atît din partea Moscovei, cît şi a Bruxelles-ului, subliniază ambasadorul rus de la București, Valerii Kuzmin.

"Washington-ul pentru moment se pare că nu a obiectat împotriva formării acestui guvern şi a acestei coaliţii", spune diplomatul rus, transmite Realitatea.net.

Ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valery Kuzmin, a declarat miercuri că ţara sa este de acord şi sprijină formarea coaliţiei de la Chişinău, punctînd că interesul Rusiei este ca Republica Moldova să fie o ţară stabilă, relatează Agerpres.

„Poziţia noastră oficială este foarte clară, este cea a Ministerului de Externe din 10 iunie. Este în conformitate completă cu conceptul nostru strategic pe termen lung pe care îl apărăm. Aşa cum este cunoscut, formarea noii coaliţii guvernamentale de la Chişinău cu participarea Partidului Socialiștilor, cum i se spune partidul socialist al preşedintelui Dodon, care vorbeşte în favoarea păstrării relaţiilor tradiţionale cu Rusia, şi cu blocul politic ACUM, care urmează linia consolidării şi dezvoltarea relaţiilor Moldovei cu Uniunea Europeană, a primit suport atît din partea Moscovei, cît şi a Bruxelles-ului. Washington-ul pentru moment se pare că nu a obiectat împotriva formării acestui guvern şi a acestei coaliţii", a spus oficialul rus, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că Rusia nu a stabilit o listă de condiţii pentru recunoaşterea Guvernului de la Chişinău.


„Aşa cum a spus ministrul de Externe în declaraţia oficială, sîntem de acord şi sprijinim formarea acestei coaliţii pentru că ne aduce speranţa pentru stabilitate şi relaţii mai bune", a arătat ambasadorul rus.

Valery Kuzmin a fost întrebat dacă există un plan al Rusiei de federalizare a Republicii Moldova, el răspunzînd că soluţia viabilă pentru această ţară este cea decisă de poporul moldovean.

„Agenda Rusiei cu privire la Republica Moldova a fost afirmată de atîtea ori, încît nu este nevoie să o mai repet eu. Cît despre federalizare, pot să vă spun că sînt atîtea state federale, cum sînt SUA sau Republica Federală Germania, India, Federaţia Rusă, atît de multe, Malaesia, iar soluţia viabilă pentru Republica Moldova este o problemă pe care poporul moldovean trebuie să o decidă, Parlamentul şi prin Constituţie şi aşa mai departe. (...) Ceea ce ne interesează este ca unul dintre partenerii noştri tradiţionali, Republica Moldova, să fie stabilă", a conchis ambasadorul rus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?