Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ambasadorul rus, convocat la MAEIE: Ce i-a spus secretarul de stat

22 apr. 2022,, 10:45   Politică
3667 0

Ambasadorul Rusiei în R. Moldova, Oleg Vasnețov, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE).

Decizia vine ca reacţie la „declarația purtătoarei de cuvînt a Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, prin care se menține retorica neconstructivă și inacceptabilă la adresa președintei Republicii Moldova”, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

„În cadrul întrevederii cu secretarul de stat, Ruslan Bolbocean, diplomatului rus i-a fost expusă poziția Republicii Moldova în legătură cu declarațiile recente ale purtătoarei de cuvînt a MAE rus și reiterată solicitarea de a nu admite ingerința într-un proces democratic, legitim și intern al țării noastre”, menționează Daniel Vodă, purtătorul de cuvînt al MAEIE.

Ministerul de Externe de la Chișinău a catalogat inacceptabil discursul purtătorului de cuvînt al Ministerului rus de Externe în adresa preşedintei R. Moldova, Maia Sandu. Maria Zaharova a fost nemulţumită de declaraţiile recente ale şefului statului referitoare la interzicerea simbolurilor „Z”, „V” și a panglicii negru-portocaliu, folosite de Rusia în războiul din Ucraina.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?