X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, rechemat acasă

13 feb. 2019,, 20:32   Politică
4367 10

Andrei Neguța, ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, ar fi fost rechemat acasă.

Întrebat de Realitatea.md, Alexandru Roitman, purtătorul de cuvînt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a confirmat informația.

Reprezentantul a precizat pentru Realitatea.md că un demers în acest sens a fost trimis astăzi, 13 februarie, în adresa Guvernului Republicii Moldova.

Întrebat care este motivul emiterii unui astfel de demers sau dacă este vreo legătură cu situația piloților moldoveni, Alexandru Roitman a explicat că, deocamdată, nu poate oferi mai multe detalii, însă a adăugat că decizia MAEIE nu are nicio legătură cu cazul menționat.

În același timp, Deschide.md scrie, cu referire la surse că motivul ar fi modul în care Andrei Neguța a gestionat subiectul privind deschiderea reprezentanței diplomatice mascate a Transnistriei la Moscova și faptul că nu a promovat corect și cu suficientă fermitate poziția Republicii Moldova față de acest subiect.


Aceasta chiar dacă MAEIE s-a expus public, în mod repetat, împotriva acceptării de către Moscova a deschiderii unei reprezentanțe diplomatice la Tiraspol, în forma directă sau mascată.

Amintim că Andrei Neguța a fost ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă începînd cu 2009. În anul 2012, Guvernul a decis să-l retragă pe Andrei Neguţa din funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Federaţia Rusă, după ce a declarat într-un interviu pentru o agenție rusă că retragerea înainte de termen a militarilor ruși din regiunea transnistreană ar pune în pericol atît Republica Moldova, cît și întreaga regiune.

Ulterior, Andrei Neguţa a fost renumit în funcţia de ambasador în Rusia în primăvara anului 2017. Pînă a fi numit pentru a doua oară, el a fost deputat în fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?