Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ambasadorul Marii Britanii: "În caz de război, Moldova va trece printr-o perioadă grea"

3 feb. 2022,, 10:10   Politică
5941 48

În cazul unei escaladări a conflictului armat din Europa de Est, începerea unui război între Ucraina și Rusia, Moldova va trece printr-o perioadă grea și ea trebuie să se pregătească de un flux de mii de refugiați care vor apărea la granițele Moldovei.

Această opinie a fost exprimată de ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, Stephen Fischer, într-un interviu acordat ediției germane Deutsche Welle, relatează Noi.md.

Potrivit lui, relațiile comerciale dintre Moldova și Rusia vor avea cu siguranță de suferit, deoarece sancțiunile Occidentului vor fi "foarte dure".

"Dar există un alt factor care nu poate fi trecut cu vederea: regiunea transnistreană și armata rusă, care se află acolo ilegal. Întrebarea este: cum vor reacționa aceste trupe dacă Rusia va ataca Ucraina? Și din această întrebare reies altele două: prima se referă la dreptul internațional și suveranitatea Republicii Moldova, iar a doua se referă la capacitatea trupelor ruse din stînga Nistrului în cazul unei invazii ruse în Ucraina", a spus diplomatul britanic.

"În ceea ce privește al doilea aspect, și anume comportamentul militarilor ruși din stînga Nistrului în eventualitatea unei posibile invazii ruse în Ucraina, aici mult va depinde de cei care acum de facto controlează politic regiunea transnistreană. Comportamentul acestor grupări militare va depinde de deciziile superiorilor lor. Dar nu putem să nu observăm că ei se află foarte aproape de unul dintre cele mai importante orașe din Ucraina – Odessa", a spus Stephen Fisher.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?