Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ambasadorul Japoniei la Chișinău susține că UE este o cale firească de dezvoltare a R. Moldova

20 sep. 2022,, 17:18   Politică
2773 0

Uniunea Europeană este o cale firească de dezvoltare a Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yoshihiro Katayama, în cadrul unui interviu, transmite Moldpres.

Ambasadorul Japoniei la Chișinău a subliniat că, încă din iulie 1981, cînd a început cariera diplomatică la București, cunoștea că există un popor, dincolo de granița cu România, care vorbește aceeași limbă. „În acea perioadă nu am avut acces în această zonă, dar mereu am avut un interes mare față de Republica Moldova. Pentru prima oară am vizitat țara în martie 2005, perioadă cînd am activat la Kiev consilier pe probleme economice. Atunci am fost trimis la Chișinău în calitate de observator. Am venit aici cu cea mai mare plăcere, am văzut că Republica Moldova este o țară foarte frumoasă, mi-a plăcut mult capitala țării, care este un oraș foarte verde și frumos, atunci visul meu de la începutul anilor '80 a fost împlinit”, a spus Yoshihiro Katayama.

Oficialul a specificat că s-a bucurat mult cînd a fost numit Ambasador al Japoniei la Chișinău. „În această perioadă am urmărit o schimbare din punct de vedere democratic, fapt care a devenit o prioritate pentru autorități. Cu referire la integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, există deja fapte exacte, mă refer la creșterea volumului exportului spre UE, acesta fiind de 2/3 din volumul total. Totodată, Republica Moldova a primit statutul de țară candidat pentru aderarea la UE, Guvernul a muncit mult pentru aceasta. Consider că Uniunea Europeană este o cale firească de dezvoltare a Republicii Moldova”, a menționat ambasadorul.

Yoshihiro Katayama a fost numit Ambasador al Japoniei în Republica Moldova la începutul anului 2020.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?