X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Ambasador SUA: ”Moldova trebuie să decidă singură dacă îşi menţine sau nu statutul de neutralitate”

11 mai. 2023,, 08:45   Politică
2187 0

Dacă Moldova îşi menţine sau nu statutul de neutralitate, trebuie să decidă singură, a declarat miercuri ambasadorul SUA, Kent Logsdon.

După cum relatează Infotag, el s-a referit la acest subiect într-o prelegere adresată studenţilor Facultăţii de relaţii internaţionale a Universităţii de stat.

"SUA nu decid asupra statutului de neutralitate al unei ţări. Această decizie îi aparţine fiecărui stat în parte. Ştim că există discuţii aprinse în societate referitoare la faptul dacă Moldova are sau nu are nevoie de neutralitate. Pornim de la statutul de neutralitate al Moldovei stabilit în Constituţie şi îl respectăm", a spus ambasadorul.

În acelaşi timp, potrivit acestuia, Statele Unite ajută Moldova să creeze o forţă armată funcţională.

"Dar înţelegem şi faptul că, oricît de mult am ajuta Moldova, ea are un potenţial limitat din punct de vedere militar. Pentru că Moldova este o ţară mică, cu o armată mică. Şi cred că este corect că dumneavoastră (Moldova) discutaţi despre alianţe, cooperare cu ţările vecine pentru a vă asigura propria apărare. Dar, din nou, noi în Statele Unite nu luăm decizii în această direcţie, aceasta ar trebui să fie decizia Moldovei. Susţinem eforturile de creştere a capacităţilor de apărare, dar decizia de a rămîne neutră sau nu depinde de Moldova", a subliniat diplomatul.

4
1
0
1
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?