X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Ambasador: Italia este interesată în cooperarea cu Republica Moldova în mai multe domenii

3 iun. 2023,, 15:00   Politică
3564 0

Italia este interesată în cooperarea cu Republica Moldova în mai multe domenii, prioritare fiind agricultura ecologică și viticultura, a declarat într-un interviu Ambasadorul Republicii Italiene la Chișinău, Lorenzo Tomassoni.

Potrivit diplomatului, Italia sprijină Republica Moldova în reformarea sectorului justiției și cel al apărării, transmite radiomoldova.

„Interesul părții italiene este să poată contribui la procesul de reformă pe care Moldova l-a început în vederea consolidării statutului de drept. Avem, de asemenea, multe alte proiecte pe care intenționăm să le dezvoltăm în sectorul economic, cu atenție deosebită față de agricultură și față de sectorul vitivinicol, agricultura ecologică durabilă. Apreciem în mod deosebit contribuția moldovenească la misiunea KFOR, NATO, aflată sub comanda italiană. Este o contribuție care face astfel încît Moldova să participe la securitatea internațională, nu doar în calitate de consumator, dar și ca producător internațional de securitate”, a declarat Lorenzo Tamassoni.

Precizăm, pe data de 2 iunie a fost consemnată Sărbătoarea Națională a Republicii Italiene, țară în care este cea mai numeroasă comunitate de moldoveni din Uniunea Europeană, aproximativ 120 de mii.

3
0
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?