Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Ambasador: "În principiu, SUA este închisă pentru Plahotniuc"

13 oct. 2020,, 14:25   Politică
4817 4

Pentru fostul președinte al Partidului Democrat din Moldova, oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc intrarea în SUA este închisă pentru totdeauna.

Despre aceasta într-un interviu pentru publicația Newsmaker.md a declarat ambasadorul SUA în Moldova, Derek J. Hogan. El a menționat că Vladimir Plahotniuc a părăsit benevol SUA pe 28 august, iar acest lucru s-a întîmplat pînă la finalizarea procesului de deportare a acestuia. Sancțiunile din partea autorităților SUA s-au axat anume pe privarea de vize pentru Plahotniuc și familia sa. "Astfel el nu se poate întoarce în Statele Unite. Desigur, există proceduri legale pentru a reveni. Dar, în principiu, nu are dreptul să se întoarcă în SUA atunci cînd a părăsit în mod voluntar țara", a declarat diplomatul american.

"Adică pentru Plahotniuc pentru totdeauna îi este închisă intrarea în SUA?", a fost întrebat ambasadorul SUA în Moldova.

"Da. Există proceduri, ar putea contacta autoritățile corespunzătoare pentru a obține permisiunea. Practic, acest lucru este posibil dacă se face din timp. În principiu, SUA este închisă pentru Plahotniuc", a declarat Derek J. Hogan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?