Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Ambasadei Italiei a făcut un apel la adresa actorilor politici de la Chișinău

26 apr. 2021,, 13:35   Politică
1300

În contextul recentelor evenimente din Parlamentul Republicii Moldova, Ambasada Italiei face un apel către forțele politice să respecte dreptul și prerogativele constituționale.

„În contextul recentelor evenimente, Ambasada Italiei face un apel din inima către forțele politice moldovenești de a respecta Dreptul și prerogativele constituționale. Credem că principiul Separării Puterilor constituie unul din pilonii fundamentali ai Statului de Drept și al Democrației”, este mesajul Ambasada Italiei, într-o postare pe Facebook.

Reamintim că la sfîrșitul săptămînii trecute, cu voturile deputaților majorității parlamentare, a fost anulat decretul de numire a Domnicăi Manole în calitate de judecător la Curtea Constituțională, fiind numit în funcția de judecător constituțional Boris Lupașcu. În aceeași zi, președintele Maia Sandu, a convocat Consiliul Suprem de Securitate, în cadrul căruia le-a solicitat conducătorilor organelor de forță să nu se lase antrenați în acțiuni anticonstituționale. De asemenea, șefa statului i-a cerut Procuraturii Generale să investigheze acțiunile sub aspectul infracțiunii de „uzurpare a puterii în stat”. Ca urmare a sesizării depuse de către deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, vineri seara Curtea a suspendat hotărîrea Parlamentului privind revocarea Domnicăi Manole din funcția de judecător CC și cea privind numirea lui Boris Lupașcu.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав