X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ambasada FR condamnă declaraţiile provocatoare ale lui Chirtoacă la adresa Rusiei şi a Preşedintelui ei

18 dec. 2020,, 15:40   Politică
26387 12

Ambasada Federaţiei Ruse în Republica Moldova a calificat drept provocătoare declaraţiile preşedintelui Partidului Liberal Dorin Chirtoacă la adresa Rusiei și a Președintelui ei, lansate în cadrul unei emisiuni TV.

Acest lucru este menţionat într-un comunicat de presă de pe site-ul misiunii diplomatice, care și-a exprimat nedumerirea în legătură cu „intenţiile de care el s-a ghidat: de a îmbunătăți propriu rating sau de a se manifesta încă o dată pe dimensiunea rusofobiei, care este un credo al său politic”, informează infotag.md.

Potrivit Ambasadei, „ar fi mult mai logic să auzim comentariile lui Chirtoacă cu privire la starea lucrurilor în statele în care deţine cetăţenie” (România şi Moldova – nota red.).

Aceasta i-a recomandat lui Chirtoacă „să se familiarizeze, în cazul unei dorințe acute de a afla preferințele politice reale ale rușilor, cu date statistice independente, iar în pretinsul caz Navalnîi - cu declarațiile reprezentanților oficiali ai părții ruse care dezvăluie esența scenariului”.

„Demonstrîndu-le celor din jur respingerea realității obiective din agenda politică internațională și internă rusă, despre care, aparent, acest personaj are puține idei, el nu numai că îi insultă pe mulți dintre prietenii Rusiei din Republica Moldova, dar și se apropie tot mai mult de linia periculoasă a xenofobiei și a intoleranței” , se arată în comunicatul Ambasadei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?