Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Alina Zotea şi precedentul pe care l-a creat după 27 de ani de independenţă a RM

23 oct. 2018,, 10:50   Politică
5967 2

Deputata liberală, Alina Zotea- Durnea, a creat un precedent în istoria parlamentarismului din RM, avînd în vedere că, recent a devenit mămică, a ieșit în concediu de maternitate, iar în scurt timp îi expiră mandatul de parlamentar.

Legislația prevede ca angajatorul să păstreze locul de muncă persoanelor care sînt în concediu de maternitate.

Secretarul general al Parlamentului Republicii Moldova, Ala Popescu a declarat că, cazul Alinei Zotea-Durnea este primul de acest fel în activitatea parlamentară.

„Nu avem în legislație prevăzut, dar atîta timp cît deține mandatul are toate drepturile stabilite ca și angajat. Ulterior, ne consultăm cu Casa Națională de Asigurări Sociale și vom vedea cum procedăm. În orice caz, dna Zotea nu are alt loc de muncă la noi după expirarea mandatului pînă ce, cel puțin eu nu cunosc. Ea este în concediu de maternitate, cînd ajungem și expiră, se termină concediul… Concediul de îngrijire, dacă se încadrează încă în termenul mandatului, va fi, cred eu, atîta timp cît e mandatul”, a precizat Popescu.

Fiind întrebată despre indemnizația care urmează să o primească deputata, Ala Popescu a menționat că e „cea stabilită de lege”.


„Alte indemnizații nu sînt. Nici un act al Parlamentului sau al Biroului nu prevede așa ceva. Indemnizațiile sînt unice pentru toate mamele”, a conchis Popescu.

De menționat că, Alina Zotea-Durnea a născut săptămîna trecută. Mandatul de parlamentar îi expiră la data de 30 noiembrie curent, însă va fi prelungit pînă la alegerile parlamentare, care sînt stabilite pentru 24 februarie 2019.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?