X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Alexei Cepa: "Trebuie să facem totul pentru ca Moldova să nu fie atrasă în conflict"

1 noi. 2022,, 15:00   Politică
3763 1

Odată cu escaladarea tensiunilor dintre Rusia și Ucraina, geografia conflictului ar putea fi extinsă.

Un astfel de scenariu a presupus primul vicepreședinte al Comitetului Dumei de Stat pentru Afaceri Internaționale, Alexei Cepa, într-un interviu cu lenta.ru".

Căderea pe teritoriul Moldovei a fragmentelor unei rachete doborîte de sistemul ucrainean de apărare antiaeriană este un semnal rău, crede deputatul.

"Orice escaladare a tensiunii în orice regiune poate declanșa o reacție din partea țării vecine. În acest caz concret, este necesar de examinat acest moment separat. Nu cred că a existat o amenințare directă pentru Moldova atît din partea Rusiei, cît și a Forțelor Armate ucrainene. Escaladarea tensiunii poate provoca în mod natural consecințe foarte grave", a spus Alexei Cepa.

"Nu aș vrea să iau în considerare astfel de opțiuni care ar duce la atragerea Republicii Moldova în conflict. Trebuie să facem totul pentru a nu permite acest lucru", a spus el.


Despre incident a anunțat la 31 octombrie Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova. Fragmentele rachetei au căzut în satul Naslavcea, care se află la granița cu regiunea Vinnița din Ucraina. În urma incidentului, nimeni nu a fost rănit, dar ferestrele unor clădiri au fost sparte.

Începînd cu 10 octombrie, Rusia a intensificat bombardarea teritoriului ucrainean. Moscova declară că în timpul atacurilor, sînt distruse instalațiile de infrastructură utilizate în operațiunile militare.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?