X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Alexandru Pînzari, cu un nou mesaj din detenție

23 aug. 2021,, 12:15   Politică
4163 2

Ex-ministrul apărării, Alexandru Pînzari, a publicat un nou mesaj din detenție în care susține că în zilele următoare, în anumite surse media, vor apărea bombe informaționale prin care se va dori diabolizarea mea, transmite Noi.md cu referire la Tv8.md.

„Am decis să vin cu această postare, dat fiind o situație îngrijorătoare pe care o atestă mai mulți oameni apropiați mie. Din informațiile ce parvin, înțelegem că persoanele interesate în prelungirea termenului meu de detenție au pus la cale o nouă campanie de defăimare. Astfel, în zilele următoare, în anumite surse media vor apărea pretinse bombe informaționale prin care se va dori diabolizarea mea în continuare. Acest lucru va fi făcut pentru a pregăti opinia publică de prelungirea cu încă 30 de zile a termenului de detenție în cazul meu”, a scris Pînzari pe pagina sa de Facebook.

În context, acesta a făcut un apel către cetățeni și presă să nu se lase manipulată, reiterîndu-și poziția că este nevinovat, afirmînd că dosarul său „e unul cusut cu ață albă”.

Pînzari a fost plasat în arest preventiv la 1 august, la cererea procurorilor. Procurorul de caz a precizat că a fost nevoie ca acesta să fie plasat în arest pentru a nu fi influență desfășurarea anchetei, întrucît, Alexandru Pînzari are statut în societate.

Pînzari a fost reținut la după ce pe 29 iulie, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul figurantului în dosar, care „la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI”. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri.


În dosarul fostei Direcții nr. 5 a INI mai sînt vizați președintele FEA, Dorin Damir, șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru și un inspector de la Poliția de Frontieră. Cei trei au fost reținuți în data de 5 iulie, după ce procurorii au descins la domiciliile, în birourile și mașinile acestora.

Potrivit PCCOCS, acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI), acțiunile cărora sînt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?