Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Alexandr Stoianoglo, un nou dosar penal

16 sep. 2022,, 16:22   Politică
3978 1

Pe numele procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo a fost pornită o nouă cauză penală. Acesta este bănuit de îmbogățire ilicită. Informația a fost confirmată pentru NM de procurora Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare din cadrul Procuraturii Generale.

„Confirmăm că de către procurorul desemnat de CSP, Victor Furtuna a fost pornită o cauza penală în privința procurorului general suspendat, conform bănuielii rezonabile de săvîrșire a infracțiunii de îmbogățire ilicită. Urmărirea penală este în curs de desfășurare și pentru a nu admite periclitarea ei mai multe detalii la acest moment nu pot fi oferite”, a spus Mariana Cherpec.

Anterior procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a venit cu o reacție după ce Consiliul Suprem al Procurorilor l-a însărcinat pe procurorul Victor Furtună să investigheze presupuse fapte de îmbogățire ilicită în privința lui Stoianoglo. Șeful suspendat al Procuraturii Generale declară că, în pofida recomandărilor Comisiei de la Veneția și ale Curții Europene a Drepturilor Omului, „continuă să fie persecutat”. Mai mult, Stoianoglo a spus că s-ar face presiuni și pe membrii familiei sale.

Pe 6 august, Alexandr Stoianoglo a declarat că este gata să demonstreze proveniența banilor. Ar fi vorba de un apartament, procurat pe numele fiicei lui Stoianoglo, în 2015. Procurorul general suspendat declară că pe acea vreme, cînd a procurat locuința, nu era nici procuror general, nici deputat, nici funcționar. Prin urmare, spune Stoianoglo, nu avea de ce să fie subiectul investigației.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?