AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 910
Criza energetică stiri: 734

Alexandr Stoianoglo rămîne sub control judiciar încă 30 de zile

5 ian. 07:50   Politică
2635 19

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, rămîne sub control judiciar încă 30 de zile. Decizia a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, transmite Noi.md cu referire la IPN.

Potrivit procurorului pe caz, Victor Furtună, judecătorii au examinat demersul său cu privire la prelungirea măsurii preventive sub formă de liberare provizorie sub control judiciar aplicată lui Alexandr Stoianoglo, pe o perioadă de 60 zile. Dar, judecătorul de instrucție a admis parțial solicitarea și a dispus prelungirea măsurii preventive pe o perioadă de 30 zile.

Victor Furtună susține că încheierea magistraților o va contesta cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, în termen de trei zile.

Alexandr Stoianoglo fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar, pe un termen de 30 de zile, pe 9 decembrie. Înainte de asta se afla în arest la domiciliu, din 8 octombrie. Tot în decembrie, anul 2021, a fost finalizată urmărirea penală pe un capăt de acuzare – depăşire a atribuţiilor de serviciu. Lui Alexandr Stoianoglo i se încriminează că, la eliberarea din funcţie a procurorului Nicolae Chitoroagă, a dispus achitarea îndemnizaţiei de concediere în mărime de 163,9 mii lei, deşi în privinţa procurorului se efectua o urmărire penală, iar, potrivit legii, în asemenea cazuri se suspendă achitarea îndemnizaţiei.

Alexandr Stoianoglo mai este acuzat abuz în serviciu, corupere pasivă, darea declaraţiilor mincinoase în faţa unui organ competent şi favorizarea unui grup criminal organizat. Acesta pledează nevinovat pe toate capetele de acuzare.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав