Preşedintele stiri: 3607

Alexandr Stahurschi: "Adoptarea Legii privind deoligarhizarea este o cale foarte periculoasă pentru țară"

9 mar. 22:30   Politică
2505 0

Adoptarea în Moldova a așa-numitei legi cu privire la oligarhi, sau a legii cu privire la deoligarhizare, este un drum foarte periculos pentru țară, care o poate opri din calea dezvoltării democratice și readuce în vremurile exproprierii, despre care mulți își amintesc cu groază.

Această opinie a fost exprimată de jurnalistul, expertul, vloggerul Alexandr Stahurschi, în cadrul emisiunii "По фактам" cu Iulia Fiodorova, relatează Noi.md.

Potrivit acestuia, sub incidența acestei legi pot ajunge persoanele care în prezent dezvoltă afaceri în țară, care au anumite active comerciale.

"Adică, va fi, așa cum se spune: "Luați totul de la ei și împărțiți". Și nu va fi doar o " vînătoare de vrăjitoare". Pentru că dacă nu poți crea ceva al tău, trebuie să-l iei de la cel care l-a creat. În consecință, această lege poate fi folosită ca o sperietoare pentru a amenința acei oameni pe care îi înclini de partea ta. Îi poți păstra întotdeauna în echilibru și în formă bună pe acei oameni care au bani. Și acesta este, în primul rînd, sprijinul partidului sau al mișcărilor sale. Și să-i menții în tonus pe cei care au o anumită influență, un număr mare de lucrători din echipă", a spus Alexandr Stahurschi.

Reamintim că, potrivit multor experți, urmărind șirul logic, în paralel cu adoptarea legii "cu privire la limitarea influenței economice și politice excesive asupra vieții publice (deoligarhizare)", pentru a echilibra consecințele acesteia și a nu crea avantaje pentru oligarhii străini față de afacerile locale în viața publică și politică a țării, autoritățile ar trebui să dezvolte și să adopte o lege "privind agenții străini".


Prin această lege ar trebui de interzis orice influență asupra politicii și participarea la viața politică a țării a persoanelor care sînt finanțați din exterior.
Experții și observatorii subliniază că acest lucru va fi corect, nu va oferi oponenților posibilitatea de a acuza autoritățile că încearcă să pună Moldova sub controlul deplin al străinilor și va confirma sinceritatea dorinței autorităților de a lupta împotriva oligarhilor, indiferent de originea lor.

11
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий