Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Alerta cu bombă de la Judecătoria Buiucani ar fi fost planificată de Șor și Plahotniuc

10 noi. 2020,, 12:40   Politică
8543 0

Alerta cu bombă de la Judecătoria cu sediul Buiucani este una falsă, special organizată de oamenii lui Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc pentru a sabota examinarea dosarului în care este vizat Veaceslav Platon.

Cel puțin asta afirmă avocatul omului de afaceri, Ion Crețu, care a menționat, pentru UNIMEDIA, că ședința de judecată era programată pentru astăzi la ora 14:00.

„Dosarul ce vizează revizuirea sentinței de condamnare pe numele lui Veaceslav Platon este tărăgănat în mod intenționat, prin diferite influențe și pîrghii. Inițial, una dintre judecătoare a plecat în concediu. Aceasta a dorit să revină la serviciu pentru a examina dosarul în cauză, dar, din motive absolut neclare, președintele Judecătoriei i-a interzis acest lucru”, a menționat Crețu.

Potrivit refuzului, semnat de Radu Țurcanu, magistratei nu i se permite să revină din concediu, pentru că și așa există restanțe, în cadrul sistemului, la acordarea acestora. Țurcanu menționează clar că judecătoarea poate reveni la muncă doar după 23 noiembrie.


Între timp, magistrata ce se afla în concediu a anunțat că va ieși la muncă pentru o zi, ca să examineze cauza în care este vizat omul de afaceri Platon, doar că ședința de judecată se pare că nu va mai avea loc, sediul Judecătoriei Buiucani fiind evacuat, din cauza unei alerte cu bombă.

Veaceslav Platon și avocații săi consideră că în spatele acestor acțiuni ar sta oamenii lui Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc. Aceștia ar fi cointeresați să rămînă condamnarea pe numele lui Platon în vigoare, pentru a nu putea fi pronunțată o condamnare pe aceeași infracțiune, ce i se aduce lui Ilan Șor. Dosarul acestuia se examinează de către Curtea de Apel Cahul și a fost amînat de nenumărate ori pînă acum.

Radu Țurcanu nu a fost de găsit pentru a comenta situația creată. Nici avocații lui Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc nu au venit deocamdată cu vreo reacție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?